Ads Top

Hanze alumnus showt zijn producten tijdens Dutch Design Week

Tijdens zijn studie ontwierp Rense van Slageren een plissékast en lamp van porselein genaamd de TUMBBL. Beide producten waren te zien tijdens de Dutch Design Week.

Het ontwerp van de plissékast was Rense zijn afstudeeropdracht. De kast moet een plek zijn om spullen te eren, vertelt hij. 'Ik heb mijn inspiratie uit Japan gehaald. Daar gebruiken ze de mooiste lijsten om schilderijen te eren. Dat wil ik met de plissékast ook benadrukken. Je moet de kast zien als een lijst voor de spullen die erin bewaard worden. De plissékast is geïnspireerd op het werk van de bekende Japanse modeontwerper Issey Miyake. Hij stond bekend dat hij plissékleding ontwierp met ribbels en sleuven. Dat heeft het ontwerp van mijn plissékast ook.'

De TUMBBL ontwierp Rense samen met @studiozand uit Amersfoort. De lamp is handgemaakt van porselein en bestaat uit onderdelen die gemakkelijk gedemonteerd, vervangen en gerecycled kunnen worden.

De lamp wordt geleverd met een materialenpaspoort en verstuurd in een myceliumverpakking gemaakt van paddenstoelen. Dat is het meest duurzame alternatief voor piepschuim", besluit Rense.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.