Ads Top

TVM foundation laat lichten weer branden in Dorpskerk Wijk aan Zee

Een slaak van verwondering ging door de kerk toen voor het eerst alle kaarsenkronen en wandlusters weer branden. Mede dankzij een gift van de TVM foundation is de Dorpskerk van Wijk aan Zee voorzien van geëlektrificeerde verlichting.

Marcel Lindeman, voorzitter en penningmeester van Stichting Vrienden van de Dorpskerk, ontving een cheque van 4000 euro uit handen van Jan Boudesteijn van de TVM foundation.

Dat de Dorpskerk van Wijk aan Zee de tand des tijds heeft doorstaan, is op zich al een mirakel. Veel kerken in de regio Kennemerland zijn in de loop der tijd verwoest of afgebroken, omdat er in kleine, arme kerkgemeenten eenvoudigweg geen geld was voor onderhoud. Ook nu had de protestantse PKN gemeente Beverwijk-Wijk aan Zee geen middelen voor het ‘project elektrificatie kronen’.

Door meerdere giften is het nu gelukt om de oude glorie te herstellen in een nieuw jasje; de vier 18-lichts kaarsenkronen uit de achttiende eeuw en de acht wandlusters uit dezelfde periode kunnen weer in gebruik worden genomen door de elektrificatie. Ook de 104 kaarsen konden voorheen worden aangestoken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.