Ads Top

Lede huldigt monumentverlichting in op vernieuwde Markt

De gemeente Lede en netbedrijf Fluvius hebben een dezer dagen officieel de gloednieuwe monumentverlichting in van het gemeentehuis, de kerk en de academie (Huize Moens). Het is een bijzonder sfeervol sluitstuk van de complete heraanleg van het marktplein in de voorbije twee jaar. De nieuwe verlichting is integraal uitgevoerd met ultrazuinige leds. In de komende jaren bouwt Lede zijn integrale openbare verlichtingspark om naar ledlampen.

Lede startte al in 2017 met de werkzaamheden aan de Markt. Die startten met heel wat infrastructuurwerken aan riolering, kabels en leidingen. Op de Markt koos de gemeente voor een evenwicht tussen pleinfunctie en parkeergelegenheid: een ideale ontmoetingsplaats voor alle inwoners en bezoekers. Ook de openbare verlichting aan de Markt werd vernieuwd door Fluvius.

Om de Markt ook ’s avond en ’s nachts de juiste sfeer te laten uitstralen, pakte Lede ook de monumentverlichting aan van kerk, het gemeentehuis en Huize Moens. Daarbij werd gekozen voor een groter aantal kleinere ledspots op de gebouwen in combinatie met grondspots vlakbij de gebouwen. Dat zorgt voor een mooi samenspel van schaduwen en accenten waardoor een dieptebeeld ontstaat in plaats van een plat vlak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.