Ads Top

Resultaten van Carbon LED onderzoek gepresenteerd op Greentech

Woensdag 13 juni zullen de resultaten van het Carbon LED onderzoek worden gepresenteerd in het ‘Klimaat, water en energie theater’ van de Greentech-beurs in Amsterdam.

Het Carbon LED onderzoek heeft resultaten opgeleverd die zichtbaar maken dat LED verlichting op meerdere manieren een positieve bijdrage kan leveren aan de glastuinbouw. Als tomatentelers slimme licht-‘recepten’ zouden combineren met rassen die onder LED-licht goed presteren, zouden de telers tot 25% meer opbrengst kunnen halen en tegelijk hun ‘CO2 voetafdruk’ met zo’n 45% kunnen verlagen. Het onderzoek laat ook zien dat het voor veredelingsbedrijven de moeite loont om rassen te ontwikkelen die special geschikt zijn voor de LED-teelt.

Het Carbon LED onderzoek is gefinancierd door Climate KIC, de Europese kennis- en innovatie-community die zich richt op het versneld verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het onderzoek is uitgevoerd door een partnerschap van INRA (F), Bayer Crop Science, Philips Lighting, Start Life (NL) en Wageningen University & Research.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.