Ads Top

2000 toverlampjes voor jonge patiëntjes

Het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen, onderdeel van het UMCG, krijgt een interactieve lichtinstallatie waarmee kinderen lampjes kunnen toveren op een levensgroot scherm. De installatie bestaat uit een wand van 8 bij 5 meter, waarop 2000 lampjes worden gespannen.

Door gebruik te maken van bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. Met zijn 40 vierkante meter, is de lichtwand de grootste in zijn soort en komt in de patio te hangen, voor de ingang van het kinderziekenhuis.

De installatie wordt aangeboden door het webtechnologie buro Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Dit in het kader van het 125 jarig bestaan van de kindergeneeskunde in Groningen.

De lichtwand maakt deel uit van een fondsenwervingscampagne van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Belangstellenden kunnen voor € 5,00 een lampje adopteren. Het geld dat hiermee wordt ingezameld wordt gebruikt voor projecten om het verblijf van kinderen (en hun ouders) in het ziekenhuis te veraangenamen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.