Ads Top

RTL Luxemburg krijgt groot LED scherm

Binnen de nieuwsstudio in het nieuwe gebouwencomplex RTL City in Luxemburg zal SIGHT een tweetal unieke high res LED schermen plaatsen en onderhouden die gebruikt worden als backdrop voor meerdere dagelijkse uitzendingen. Broadcast Center Europe (BCE) is de system integrator van de nieuwe tv studio namens de nationale zendgemachtigde broadcaster RTL Luxemburg.

Voor de verschillende uitzendingen die in de nieuwe studio zullen plaatsvinden, zullen twee schermen worden geplaats elk met een resolutie van 1.6 mm van het merk LEYARD. Het grote scherm van 12,8 x 1,8 mtr zal de grote decorwand invullen, waarbij een kleiner scherm van 2 x 1,2 mtr ter ondersteuning van speciale news items wordt toegevoegd in het decor.

Ter voorkoming van moiré effect heeft RTL bewust gekozen voor een resolutie die dit bekend fenomeen in TV-studio’s uitsluit. ‘We hebben diverse resoluties getest en de verschillen waren heel duidelijk zichtbaar,’ vertelt Manager Special Projects, Andreas Fleuter. ‘Naast de hoge resolutie was heel goed zichtbaar dat de kleine LED’s en zwart matte masker aan de voorkant van het LEYARD LED tegels, de lichtstudio lampen goed doorstaan’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.