Ads Top

Wecycle start met phygital marketing bij 2.500 winkels

Recyclestichting Wecycle start met phygital marketing. In 2.500 winkels staan Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Deze zijn onderdeel van de ‘Recycle Games’. Hiermee wordt digitale content verbonden met de fysieke winkel. Doel is om via de Recycle Games de inleverbakken te promoten en meer e-waste in te zamelen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste.

Met de Recycle Games slaat Wecycle een brug tussen de fysieke winkel en de online omgeving. Het traditionele point of sale-materiaal is vervangen door online games. Hiermee wil Wecycle de consument vooraf en niet pas in de winkel informeren over de mogelijkheid om kleine apparaten en spaarlampen in te leveren voor recycling. De Recycle Games dragen bewust en onbewust bij aan het juiste gedrag. De gedragsverandering begint thuis en wordt in de winkel in praktijk gebracht.

De Recycle Games werken als volgt: de consument kan de eerste twee levels direct spelen op zijn desktop, tablet of smartphone. In de games staat de inleverboodschap centraal. Om de levels 3 en 4 te spelen, moet het spel worden ontgrendeld in de winkel. Dit kan bij elke Wecycle-inleverbak voor kleine elektrische apparaten en/of spaarlampen. Als een klant bij een inleverbak in de buurt is, wordt het spel automatisch ontgrendeld zodat verder kan worden gespeeld. Dit werkt via GPS (Global Positioning System). Wecycle biedt winkels en consumenten tot einde dit jaar drie games aan. Spelen is gratis. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

De winkels met Wecycle-inleverbakken hebben communicatiemateriaal ontvangen om de Recycle Games in hun eigen kanalen te promoten. Het doel van deze communicatie-ondersteuning is meerledig: het vergroot het bewustzijn van de consument, het promoot de inleverbakken en het levert traffic op voor de winkels.

De Wecycle-inleverbakken voor e-waste staan bij elektronicazaken, supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels. Inleveren van oude apparaten en lampen is hierdoor gemakkelijker geworden: het kan gratis, anoniem en dichtbij huis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.