Ads Top

Taskforce voor toekomst Philips Emmen

Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft een Taskforce in het leven geroepen, die de komende maanden de toekomst van de armaturenfabriek van Philips in Emmen gaat onderzoeken. De Taskforce staat onder voorzitterschap van Bernard Wientjes, voormalig landelijk voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW.

Philips heeft aangekondigd haar vestiging in Emmen eind 2016 te willen sluiten. Dit besluit is genomen na een uitgebreide vergelijking van alle vóór- en nadelen van de drie vestigingen van Philips, die "in de race" zijn om de vernieuwde armaturenlijn te produceren.

Philips heeft de mogelijke productielocaties op basis van objectieve criteria, zoals kosten en innovatiekracht vergeleken. Philips is bereid deze afwegingscriteria en het resultaat van deze afweging, met de taskforce te delen op basis van vertrouwelijkheid.

Philips is bereid de vragen en eventuele gedachten van de taskforce over alternatieven voor een gehele of gedeeltelijke sluiting serieus te beantwoorden en naar mogelijkheid te onderzoeken.

De taskforce en de ondersteunende deelnemers (provincie, gemeente, het ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW-MKB) erkennen het recht van Philips om te beslissen over de toekomst van haar onderneming.

Philips voelt een zware verantwoordelijkheid voor de medewerkers van de vestiging in Emmen en zal zich inspannen om in elk scenario de negatieve gevolgen voor de werknemers, collectief en individueel, zo beperkt mogelijk te houden (sociaal plan, werk naar werk trajecten etc.)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.