Ads Top

Rode mannetjes zorgen voor licht in donkere dagen

Op vrijdag 20 december bundelen TeamAlert, Halfords en Stadsregio Amsterdam de krachten voor een gezamenlijke fietsverlichtingsactie. Een speciaal team onder andere bestaande uit rode mannetjes, voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert, gaat op jacht om alle fietsen op en rondom het Leidseplein in Amsterdam te voorzien van een fietslampje. Hiermee wordt op een ludieke wijze aandacht gevraagd voor het voeren van de juiste fietsverlichting.
De actie is gericht op jongeren van 12 tot en met 24 jaar en haakt aan bij de landelijke campagne 'Ik wil je zien' van De Fietsersbond. Op deze manier wordt het belang van het voeren van de juiste fietsverlichting nog eens onderstreept. De rode mannetjes, onder leiding van verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert, laten op de fietsen een achterlicht met een flyer achter. De flyer kan bij het dichtstbijzijnde Halfordsfiliaal worden ingeleverd voor een voorlichtje met korting of het geeft de fietser korting op alle overige fietsverlichting.
In het donker raken relatief meer fietsers ernstig gewond bij een verkeersongeval dan bij daglicht. Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dan ook dat van de 13,5 miljoen fietsers in Nederland 38% geen of onvolledige fietsverlichting heeft. Met deze actie willen TeamAlert, Halfords en Stadsregio Amsterdam duidelijk maken dat je met de juiste fietsverlichting veilig én zonder boete thuiskomt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.