Ads Top

Verlicht voor de avondspits

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de avondspits in de wintermaanden een piek ontstaat in het aantal verkeersongelukken. Met het ingaan van de wintertijd worden mensen overvallen door de vroege avondschemering en bereiden zich niet optimaal voor met zichtbaar fietslicht. Aanleiding voor Cordaid Mensen in Nood om tienduizend fietsers met fietslampjes te verrassen. De fietsflat bij het centraal station in Amsterdam hing dit weekend vol met duizenden lampjes, maandagochtend worden de geparkeerde fietsen op de hoofdstations van Groningen, Den Haag en Utrecht voorbereid op een veilige deelname aan het verkeer tijdens de wintermaanden.
Met deze preventieve actie zorgt Cordaid Mensen in Nood voor een veiligere situatie in het verkeer. De organisatie, die zich inzet voor rampenpreventie in ontwikkelingslanden, wil hiermee benadrukken dat de oplossing begint bij het investeren in preventie en voorbereiding.
Jos de Voogd van Cordaid Mensen in Nood: "Met deze ludieke actie rond het ingaan van de wintertijd willen we bewustwording creëren onder Nederlanders en laten we zien dat een kleine preventieve oplossing het verschil kan maken. Dit doet Cordaid Mensen in Nood wereldwijd in de meest kwetsbare gebieden. Zo zorgen we ervoor dat mensen in rampgebieden ook voorbereid zijn. We leren bijvoorbeeld kinderen in Bangladesh zwemmen, zodat zij zichzelf bij een overstroming kunnen redden."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.