Ads Top

's Werelds eerste LED vervanger voor 75 watt gloeilamp

Koninklijke Philips Electronics  zal vandaag op internationale vakbeurs LIGHTFAIR, van 17-19 mei 2011, de Philips EnduraLED A21 17 watt-lamp introduceren. Deze is ontworpen als vervanger voor de 75 watt-gloeilamp, verlaagt het energieverbruik met 80% en gaat 25 maal langer mee. De Philips EnduraLED A21 17 watt markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in LED-verlichting voor dagelijks gebruik.
"Wij gaan voort met het opzoeken van de grenzen van LED-innovatie met aantrekkelijke producten die zorgen voor energie-efficiëntie, mooie sfeer en extreme betrouwbaarheid", zei Ed Crawford, General Manager Lamps van Philips Lighting North America. "Eens temeer hebben we aangetoond dat consumenten niet hoeven te wachten op kwaliteitsalternatieven voor de gloeilamp. Evenmin hoeven zij het warm-witte licht op te offeren waaraan ze gewend zijn geraakt, want LED's kunnen hen alle voordelen leveren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit."
De EnduraLED A21 17 watt is de nieuwste uitbreiding op Philips' omvangrijke lampenassortiment op basis van light-emitting diodes (LED's) die een efficiënte vervanger kunnen zijn voor traditionele gloeilampen. Daartoe behoren equivalenten voor 25 W- en 40 W-gloeilampen, evenals de door ENERGY STAR gekwalificeerde Philips EnduraLED 12,5 watt-lamp, 's werelds eerste commercieel beschikbare vervanger voor 60 watt-gloeilampen.
De EnduraLED A21 17 watt, die gebruik maakt van de volgende generatie LUXEON hoogvermogen-LED's van Philips, is ook ontwikkeld om te voldoen aan de ENERGY STAR-kwalificaties voor een op LED gebaseerde vervanger voor de 75 watt-gloeilamp, of deze zelfs te overtreffen. Die specificaties vereisen een lichtopbrengst van 1100 lumen bij slechts 17 watt elektriciteitsverbruik, een kleurtemperatuur van 2700 K, een kleurweergave-index (CRI) van 80, en een nominale levensduur van 25.000 uur. De nieuwe lamp zal de komende maanden onderworpen worden aan kwaliteitsproeven voor ENERGY STAR.
Philips schat dat er jaarlijks omstreeks 90 miljoen 75 watt-gloeilampen worden verkocht in de Verenigde Staten. Overschakelen op deze LED vervangingslamp biedt de potentie om het energieverbruik te reduceren met 5.220 megawatt elektriciteit; dat betekent een kostenbesparing van ongeveer $ 630.000.000 per jaar. Volgens schattingen van Philips zou het overschakelen op de EnduraLED 21 17 watt ook jaarlijks de uitstoot van 3.255.205 miljoen ton kooldioxide kunnen voorkomen; dat komt overeen met het van de weg halen van bijna een miljoen auto's.
Evenals het geval is met alle lampen in de LED-verlichtingsfamilie van Philips, heeft ook de nieuwe EnduraLED A21 17 watt een nominale levensduur die 25 maal langer is dan die van een standaard gloeilamp. Over zijn hele levensduur gemeten zou de EnduraLED A21 17 watt een bedrijf of huishouden een besparing opleveren van ongeveer $160 per lamp. De nieuwe lamp zal in de Verenigde Staten leverbaar zijn vanaf het vierde kwartaal van 2011; de adviesverkoopprijs voor consumenten is nog niet vastgesteld maar zal naar verwachting tussen de $ 40 en $45 bedragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.