Ads Top

Nederlandse Lemnis Lighting breidt uit naar China

Lemnis Lighting heeft overeenstemming bereikt over een joint venture met het Chinese Tsinghua Tongfang Co Ltd. Tsinghua Tongfang is gespecialiseerd in de informatie- en energie industrie. Beide partijen hebben de joint venture inmiddels opgericht onder Chinees recht. Met de samenwerking vergroot het Chinese bedrijf, dat nauwe banden heeft met de gerenommeerde Tsinghua Universiteit, zijn slagkracht in de markt van ledverlichting. Het doel van de joint venture is een impuls te geven aan de fabricage en ontwikkeling van ledproducten voor gebruik zowel binnen – als buitenshuis. Het nieuwe bedrijf, dat is gevestigd in Beijing, legt zijn focus op sales en marketing inspanningen in China. Het maakt daarbij gebruik van distributiekanalen van beide partijen.
Voor Lemnis Lighting is de samenwerking een bewijs dat zijn partnershipmodel vruchten afwerpt. Frans Otten, namens Lemnis Lighting China: “We hebben gezocht naar de juiste partner in China die ons toegang kon geven de tot de grootste en snelst groeiende markt in de wereld. De impact van het uitwisselen van onze geavanceerde technologie met een groot Chinees bedrijf is heel belangrijk voor onze missie om wereldwijd het energieverbruik zo snel mogelijk terug te brengen.”
Lemnis Lighting is voorloper in energiezuinige verlichtingsoplossingen op basis van led-technologie. Sinds 2006 is Lemnis al actief in de verlichtingsmarkt na de introductie van haar eerste Pharox ledlamp die vandaag de dag bij diverse retailketens te verkrijgen is. Naast een grootschalige uitrol van haar consumenten-, straat- en kasverlichting in Nederland, is Lemnis inmiddels actief op vier continenten op gebied van ontwikkeling, productie en verkoop. Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.