Ads Top

Nieuwe financiering voor Lemnis

Lemnis Lighting maakt bekend dat een consortium 26,2 miljoen euro in het bedrijf investeert. Met dit verworven kapitaal gaat Lemnis Lighting onder andere de uitrol op de Afrikaanse markt ondersteunen. Lemnis Lighting is een van de snelst groeiende ondernemingen op het gebied van LED-verlichting. De lichtindustrie in 2009 was goed voor een omzet van 60 miljard euro. De sector verandert ingrijpend door de opkomst van LED-technologie. Met meer dan 2,5 miljoen verkochte Pharox-lampen in 2009 is Lemnis een van de grootste spelers in LED-verlichting op de consumentenmarkt.
Lemnis Lighting realiseerde een investering van 26,2 miljoen euro in een series D-financiering die het bedrijf waardeert op 125 miljoen euro. De deelneming is afkomstig van een consortium van reeds bestaande investeerders en daarnaast nieuwe investeerders uit Afrika. Met het nieuwe kapitaal is Lemnis Lighting in staat om zijn toonaangevende portfolio van LED-verlichting uit te breiden. Ook kan het de internationale markpenetratie versnellen en nieuwe innovatieve distributiemodellen uitrollen.
Voor de uitrol van het model in Afrika werkt Lemnis Lighting samen met Afrikaanse partijen  die zich richten op het investeren in winstgevende distributie van duurzame producten en diensten die het leven van mensen op het continent verbeteren. Deze investeerders treden ook op als strategische adviseurs bij het uitrollen van het distributiemodel voor LED-verlichting. Lemnis Lighting profiteert van het netwerk van deze investeerders en van hun ervaring en reputatie. Lemnis Lighting verwacht de komende maanden meer details bekend te maken over nieuwe partnerships. Het bedrijf is inmiddels actief in Europa, de Verenigde Staten, India en China.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.