Ads Top

Philips biedt uitsluitend energiezuinige TL oplossingen aan


Vanaf vandaag zal Philips in de Benelux alleen nog maar energiezuinige TL producten aanbieden. Dit betekent dat Philips stopt met de verkoop van een deel van zijn pakket TL fluorescentielampen en TL armaturen met conventionele voorschakelapparatuur en zich alleen maar op energiezuinige varianten focust. Deze hebben een 20 procent langere levensduur, geven 20 procent meer licht en bevatten ook 75 procent minder kwik. Philips verwacht in de Benelux op jaarbasis een afname van 112 miljoen kg CO2-uitstoot. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van méér dan 50.000 woningen in één jaar.
TL lampen en armaturen worden vooral in kantoren, industrie, scholen, gezondheidszorg en supermarkten, of wel de utiliteitssector, gebruikt. Met 60 procent is de utiliteitssector de sector waar de meeste verlichting verbruikt wordt. Voor kantoren alleen komt dit overeen met ongeveer 200 miljoen euro aan elektriciteitsverbruik in Nederland. Tegelijkertijd is het de sector waar de grootste stappen kunnen worden bereikt op het gebied van energiebesparing door het toepassen van energie efficiënte lichtoplossingen. Tot nu toe is de utiliteitssector de sector waar er de minste aandacht voor de besparingsmogelijkheden van energie zuinige verlichting is geweest. Dit terwijl Philips onderzoek toont dat bijna 75 procent van de verlichting in gebouwen opgemaakt is van verouderde technologie
Op het gemiddelde kantoor gaat ongeveer 35 tot 40 procent van energieverbruik naar verlichting. Bij scholen is dit tot 80 procent en bij winkels 60 procent. Hier wordt vooral gebruik gemaakt van TL-verlichting (meer dan 70 procent). Vervanging van oude energieverspillende TL-systemen door nieuwe elektronische energie efficiënte systemen kan een energiebesparing tot 70 procent opleveren. Naast efficiëntere lampen zijn andere energiebesparende maatregelen mogelijk, zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtafhankelijke lichtregeling.
Philips kondigde vorig jaar tijdens het Al Gore's Climate Change event aan te stoppen met de verkoop van standaard TL fluorescentielampen en de verkoop van TL armaturen met conventionele voorschakelapparatuur. Sindsdien heeft het bedrijf de nodige maatregelen genomen om de markt voor te bereiden. De verlichtingsbranche heeft positief gereageerd op de maatregel van Philips. "Vele klanten realiseren zich niet hoe snel een investering in energiezuinige TL verlichting wordt terugverdiend. Tegelijkertijd gaan ze op het gebied van lichtkwaliteit en kleurweergave vooruit. De concrete maatregelen die Philips heeft genomen om het gebruik van energie-efficiënte verlichting te stimuleren dragen bij aan het bevorderen van deze kennis en bewustwording. Dit creëert een win-win situatie voor beide partijen" aldus Ton de Win, directeur ElektroNed, één van de grootste samenwerkingsverbanden voor installateurs in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.