Ads Top

Zes Noord-Hollandse gemeenten koplopers zuinige verlichting


De gemeenten Bergen, Den Helder, Haarlem, Naarden, Zaanstad en Velsen hebben op 4 maart samen met de provincie Noord-Holland een intentieverklaring ondertekend om snel over te schakelen op zuinige openbare verlichting.

Veel gemeenten geven jaarlijks 60 tot 70 procent van hun elektriciteitskosten uit aan openbare verlichting. Met energiezuinige verlichting kan daarom al snel zon 20 procent bespaard worden op de energierekening. Maar hoe kom je tot deze besparingen? Deze vraag stond centraal tijdens het symposium Zuinig met openbare verlichting, dat op 4 maart door Provincie Noord-Holland, samen met Liandyn, Philips en Uneto-VNI georganiseerd werd in de Philharmonie in Haarlem. De belangstelling was groot: circa 100 wethouders, dijkgraven en beleidsambtenaren woonden het symposium bij.

De provincie Noord-Holland maakt zich al sinds begin jaren negentig sterk voor het terugdringen van energieverbruik en lichtvervuiling. Noord-Holland stond ook aan de wieg van de actieve wegmarkering met LEDs in het wegdek, waarmee een energiebesparing van 90-95 procent kan worden gehaald. Deze methode heeft nationaal en internationaal navolging gekregen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.