Ads Top

Chinese onderzoeksorganisatie opent dependance bij TU Delft

In 2011 opende de TU Delft haar eerste onderzoekscentrum in China, afgelopen november gevolgd door nog drie centra. Maar het kan ook andersom: vandaag opende het Chinese State Key Laboratorium een dependance voor onderzoek aan Solid State Lighting (LED-verlichting) binnen het onderzoeksinstituut DIMES van de TU Delft. Met de wederzijdse centra willen SKL en de TU Delft kennis kunnen delen en samen meer financiering aan te trekken voor onderzoek aan Solid State Lighting, ofwel LED-verlichting.
“China heeft in 2011 met het oog op energiebesparing, 22 miljard yuan (2,8 miljard euro) gereserveerd voor de promotie van ‘green lighting’, vooral LED-verlichting. Zowel in China als in Nederland ligt het onderzoek naar LED-technologie op hoog niveau, dus samenwerken met complementaire kennis is voor beide partijen interessant”, stelt Kees Beenakker, directeur van het TU Delft-onderzoekscentrum in Beijing. ‘Onze samenwerking in China geeft ons toegang tot kennis, wetenschappelijk talent en fondsen. Met de vestiging van een Chinese kantoor in Delft krijgen zij toegang tot interessante ontwikkelingen en investeerders in Europa.”
SKL koos voor Nederland van wege het goede innovatie-ecosysteem en in het bijzonder voor Delft vanwege de al bestaande vruchtbare samenwerking in Beijing, vanwege de kennis en expertise van onderzoeksschool DIMES (microsystemen en nano-electronica) en vanwege de nabijheid van TNO, dat ook LED-onderzoek doet . Het is voor het eerst dat de organisatie een vestiging buiten China opent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.