Ads Top

Spaarlampen vaker ingeleverd in winkels

Spaarlampen worden steeds vaker ingeleverd bij winkels. Wanneer spaarlampen worden ingeleverd, gebeurt dit in 22 procent van de gevallen bij winkels. In april vorig jaar was dit nog drie procent. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van recycleorganisatie Wecycle. Reden voor Wecycle om consumenten vandaag in de spotlights te zetten bij het tijdelijke Wecycle-pand op de Amsterdamse Kalverstraat. Bezoekers die hier vandaag een spaarlamp inleverden, werden onthaald als echte sterren.
Vooral de bouwmarkt zitten als inleverpunt in de lift: bijna één op de tien Nederlanders levert hier zijn oude spaarlampen in. 'De stijgende populariteit van winkels als inleverpunt kan verklaard worden door de plaatsing van Wecycle-inzamelbakken', vertelt Jan Vlak, directeur Wecycle. 'Deze inzamelbakken staan in alle vestigingen van de bouwmarktketens Gamma en Hornbach. Hier kunnen klanten gratis en zonder tussenkomst van een medewerker oude spaarlampen, tl-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen inleveren. Deze inzamelbakken zijn ook te vinden bij elektronicazaken Media Markt en Saturn. Bij Blokker- vestigingen staan inzamelbakken voor spaarlampen en batterijen. Gemak speelt een grote rol bij het stimuleren van consumenten bij het inleveren van spaarlampen. Met het plaatsen van de bakken wil Wecycle aan die behoefte voldoen.'
Het tijdelijke Wecycle-pand op de Amsterdamse Kalverstraat is onderdeel van de campagne ‘Iedereen is een ster’, waarmee de organisatie laat zien dat het inleveren van e-waste een beloning waard is. In het pand leren bezoekers alles over het recyclen van elektrische apparaten en spaarlampen. Vandaag werden alle bezoekers die hun spaarlamp hier inleverden, in de spotlights gezet en  als sterren onthaald. De groene loper is speciaal uitgerold en paparazzi fotografen legden de sterren vast op het moment van inleveren.  Het pand van Wecycle is tot en met 6 januari 2013 dagelijks geopend.
Ruim 80 procent van de Nederlanders weet dat kapotte spaarlampen, tl-buizen en ledlampen apart ingeleverd kunnen worden. De belangrijkste drijfveer om lampen in te leveren is zorg dragen voor het milieu. Spaarlampen moeten apart ingeleverd voor recycling. Deze lampen kunnen voor meer dan 90 procent gerecycled worden. Dan blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.