Ads Top

Philips verlicht kunstwerk Amsterdams stadhuis

Philips, partner van het Amsterdam Light Festival, kondigt vandaag zijn medewerking aan het lichtkunstwerk 1.26 Amsterdam van Janet Echelman aan. Voor dit kunstwerk wordt Philips LED-verlichting gebruikt. De intelligente en dynamische LED-verlichting verandert van kleur en is bijzonder geschikt voor architectonische buitenverlichting, zoals een groots lichtkunstwerk of lichtshow.
Lichtkunstenares Janet Echelman geeft vorm aan het stedelijk luchtruim met monumentale, vloeiende en bewegende sculpturen die reageren op omgevingskrachten zoals wind, water en zonlicht. In India creëerde Echelman van vissersnetten een nieuwe vorm van volumineuze sculptuur, zonder zware en solide materialen. Om haar projecten vorm te geven werkt ze samen met een team van professionals uit o.a. de luchtvaart en de architectuur. Zij gebruikte voor het kunstwerk LED-verlichting van Philips Color Kinetics. 1.26 Amsterdam is een verwijzing naar de aardbeving in Chili van februari 2010 die ervoor zorgde dat de dag werd verkort met 1.26 microseconden.
Philips en het Amsterdam Light Festival delen hetzelfde doel; het leefbaarder en aantrekkelijker maken van steden met verlichting. Van 7 december 2012 tot en met 20 januari 2013 vindt dit culturele festival van licht en water plaats. Hiermee zet het festival de historie van Amsterdam letterlijk in de schijnwerpers. Stadverfraaiing door middel van mooie buitenverlichting en lichtkunst trekt toeristen naar een stad en creëert binding met bewoners.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.