Ads Top

Met Philips LED-facade speelt Ahoy Rotterdam zich in de kijker

Koninklijke Philips Electronics heeft een nieuwe LED-façade gecreëerd als onderdeel van de modernisering van het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam. Met deze op maat gemaakte en unieke LED-façade boven de hoofdingang van haar Sportpaleis beschikt Ahoy voortaan over een gigantische blikvanger. "Licht en entertainment geven mensen inspiratie en maken een gewone omgeving tot iets buitengewoons. Met energiezuinige LED's kunnen bovendien grote besparingen in energiekosten gerealiseerd worden, zeker in vergelijking met traditionele neonverlichting. Ahoy zocht naar een innovatieve manier om ook bij daglicht haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig aan te kondigen. Met de Philips LED-facade is het nu mogelijk om voortdurend de inhoud te variëren, afhankelijk van het evenement en het programma-aanbod," aldus Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux.
In de aanloop naar het 40-jarige bestaan van Ahoy in januari 2011, ging het Sportpaleis vanaf juli 2009 op de schop voor een grootschalige modernisering. Zo werd de bezoekerscapaciteit vergroot van 10.500 naar ruim 15.000, is de akoestiek verder verbeterd en heeft de beleving van de bezoeker bijzondere aandacht gekregen. Gebouweigenaar Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft de noodzakelijke renovatie aangegrepen om het Sportpaleis zo te verbouwen dat de accommodatie bij de beste van Europa zal blijven behoren. Het vernieuwde Sportpaleis van Ahoy opent op 21 januari a.s. officieel zijn deuren voor het grote publiek met de 13e editie van De Vrienden Van Amstel LIVE!
De op maat gemaakte LED-façade met Vidiwall DayPix-systeem is aangebracht op een zwarte voorgevel van circa 90 bij 13 meter. Met een onderlinge afstand van een halve meter zijn over de gehele breedte verticale banen van LED-lampen gemonteerd. De weergave van teksten of beelden is tot op grote afstand zichtbaar. De unieke constructie zorgt met 12 Candela per pixel voor een geschikte oplossing bij projecties overdag. Cruciaal voor een optimale display performance zijn ook de speciaal door Philips ontworpen bevestigingsstrips om de hellingshoek van de gevel te compenseren.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.