Ads Top

Philips sluit zich aan bij het 1000-Village Solar LED-programma

Philips gaat deelnemen in het 1000-Village Solar LED-programma, een initiatief dat door The Climate Group en de One Foundation is opgezet om landelijke gemeenschappen in China te voorzien van energiezuinige LED-verlichting op zonne-energie. De betrokkenheid van Philips bij het programma werd formeel bekendgemaakt als onderdeel van een evenement van The Climate Group in Xiao Xi Chong, een van de dertien dorpen in de regio rondom Guiyang City waar het project actief is. Het evenement werd bijgewoond door Tony Blair, de voormalige premier van Groot-Brittannië en toonaangevend partner in The Climate Group; Changhua Wu, directeur van The Climate Group Greater China; Weixiang Yu, locoburgemeester van Guiyang; en Liangqi Ling, algemeen manager van Philips Lighting Greater China.
Het 1000-Village programma dat in augustus 2009 van start is gegaan in Guiyang City, richt zich op het onderzoeken van de grootschalige toepassing en bevordering van schone technologie in landelijke gebieden, en omvat zowel operationele aspecten als milieubeleid en technologische oplossingen. Het programma heeft als doelstelling de komende vijf jaar de toepassing van schone technologie te bevorderen in 1000 dorpen in China en andere landen, en alvast tijdens het eerste jaar LED-verlichtingsoplossingen te realiseren in meer dan 40 administratieve dorpen in landelijke gebieden van China.
Tijdens het evenement, dat ook de eerste verjaardag markeerde van het 1000-Village programma en de aandacht voor het 'mobiliseren van de ontwikkeling van nieuwe landelijke energie', zei mevrouw Wu Changhua, Directeur van The Climate Group Greater China: "De eerste fase van het 1000-Village programma - het demonstreren van de LED-verlichtingstechnologie op zonne-energie - is succesvol afgerond. Veertig dorpen hebben deelgenomen aan het programma, ook in gebieden die een gebrek aan zonlicht hebben zoals Chongqing, Chengdu en Guiyang."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.