Ads Top

Aftrap Wat LED je?

In Duitsland mag men dan al gloeilampen hamsteren, in Nederland is dat niet nodig. Als de eerste gloeilampen vanaf 1 september verdwijnen, is een nieuwe lamp voor handen: de led-lamp. 90 procent zuiniger, zonder giftige stoffen en dimbaar. Om deze lamp op grote schaal in Nederland te introduceren, hebben het Wereld Natuur Fonds en de Nationale Postcode Loterij de handen ineen geslagen voor een spraakmakende actie.
Op 24 augustus aanstaande vindt aftrap van deze grote, nationale, 'Wat LED je?'- campagne plaats onder toeziend oog van minister Jacqueline Cramer van VROM op het Plein in Den Haag. Daarna zal zij de opmerkelijke resultaten van het onderzoek 'Led: lamp van de toekomst?' (uitgevoerd door Intomart GfK) in het nabij gelegen perscentrum Nieuwspoort in ontvangst nemen uit handen van Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Nationale Postcode Loterij. Dit zal plaatsvinden tijdens de persconferentie, waarbij het Wereld Natuur Fonds, de Nationale Postcode Loterij en Lemnis Lighting de campagne toelichten en een oproep aan de politiek doen.
De campagne 'Wat LED je?' gaat uit van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds en wil Nederland vertrouwd maken met de nieuwe generatie duurzame verlichting. De LED-lamp, die dit najaar aan miljoenen mensen zal worden uitgedeeld, is geproduceerd door Lemnis Lighting, winnaar van de "Technology Pioneer 2009" Award van het World Economic Forum. Om de campagne tot een succes te maken zal er nog heel wat moeten gebeuren. De plannen daarvoor zullen ook op 24 augustus bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.