Ads Top

Innolumis realiseert grootste LED-project van Nederland


De Brabantse Gemeente Haaren gaat de fietspaden in het volledige buitengebied verlichten met de Lumis-led-oplossingen van Innolumis Public Lighting. De gekozen innovatieve verlichtingsoplossing levert een energiebesparing op van 35 procent. Het is het grootste LED-project tot nu toe in ons land. De Gemeente Haaren werd bij het project geadviseerd door NOBRA Technisch Adviesbureau BV in Schijndel. Bouwbedrijf Heijmans Techniek en Mobiliteit BV in Eindhoven zal het project realiseren. Innolumis Public Lighting is een samenwerkingsverband van technisch dienstverlener Imtech en led-specialist Lemnis Lighting.
Het belangrijkste kenmerk van de LED-oplossingen van Innolumis is, dat ze beter zicht geven bij een lager energieverbruik. Het concept is gebaseerd op een unieke kleurencombinatie die een optimaal zicht geeft bij schemer- en nachtsituaties. Het licht valt op door zijn goudgroene kleur. De Lumis-led is beschikbaar in twee kleursamenstellingen, Ecowhite en Green, en met verschillende lichtopbrengsten. De lichtbronnen zijn pure leds en bevatten geen fosfor. De optiek zorgt voor een uniforme lichtverdeling en reduceert lichtvervuiling tot een minimum.
De Lumis-led heeft een levensduur van twintig jaar. Het onderhoud gedurende deze twintig jaar beperkt zich tot het reinigen van de buitenkant. De lichtbron en het armatuur worden ‘sealed for life’ gemaakt, waardoor vocht en ongedierte geen kans meer krijgen. Het geheel bestaat uit milieuvriendelijke onderdelen die volledig recyclebaar zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.